Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sziaaztok!

Elindult a busz, amivel a Gellért geyre utazunk. Szép, nagy busz ez, ezért nem két busszal megyünk, és nem lesz az, hogy a felének elmondtam, a felének pedig nem. Hogy mot csinálunk ma, rögtön elmondon:

- Kvíz
- Számháború
- Szépségverseny (most csak láynoknak!)
- Itt az Ige, hol az Ige?
- Igeszakasz kereső
- Micimackó vadászat
- Szövegértési verseny
- Rajzverseny

A játékok között szerepelnek ismeretlen dolgok, ezért leírom a játékok leírását is. FIGYELEM!!! AZOKAT A JÁTÉKOKAT, AMIKHEZ KELL HONLAP ITT TALÁLJÁTOK MEG: WWW.KANAAN.EOLDAL.HU KISBETŰVEL!!!

1. KVÍZ

Megadok 10 kérdésből álló kvízt a Bibliában szereplő dolgokról, és magáról a Bibliáról. Minden kérdés 10 pontot ér. Ha valaki az összesre helyesen válaszol, 10X10 azaz 100 €urót nyer.

A kvíz:

1. Ki volt Izrael első királya?
a, Dávid
b, Saul
c, Sámuel
d, Jonatán

2. Ki volt Saul barátja?
a, Dávid
b, Jonatán
c, Dániel
d, Sámuel

3. Kivel küzdött Jonatán?
a, farizeusok
b, filiszteusok
c, falizeusok
d, fimiszteusok

4. Hogy hívták a betlehemi pásztorfiút?
a, Saul
b, Dávid
c, Sámuel
d, Jonatán

5. Ki kente fel Dávidot királlyá?
a, Saul
b, Sámuel
c, Jonatán
d, farizeusok

6. Kit (embert!) győzött le Dávid?
a, medvét
b, Góliátot
c, Jonatán
d, Saul

7. Ki gyűlölte Dávidot?
a, Jonatán
b, Saul
c, Sámuel
d, frarizeusok

8. Ki volt a második király?
a, Saul
b, Dávid
c, Sámuel
d, Jonatán

9. Ki volt az, aki egy hal bekapodt?
a, Dávid
b, Jónás
c, Jonatán
d, Ninive

10. Milyen hal volt az?
a, cápa
b, cethal
c, delfin
d, csuka

 

 

2. SZÁMHÁBORÚ

Minden teve küld nekem egy számot 0-tól 5 000-ig. Én ezeket felírom. Ha öbb, mint 20 teve jelentkezését kapom meg, 5 animációt csinálok 20 teve számával, nektek pedig le kell írni úgy a számokat, hogy SORBAN, A TEVÉK NEVÉT ODAÍRVA és SZÁMÁT. Ha valaki csak az egyiket megfejti hibátlanu, 100 €urót kap ajándékba.

3. SZÉPSÉGVERSENY

Ma is tartunk egy szépségversenyt, mégpedig a tevék szépségversenyét. Most CSAK LÁNYOK JÁTSZHATNAK, mert a lánytevéket kell kisminkelni. A kép, hogy mit kell szépíteni, a levél elején lévő weblap címén találjátok majd. A nyertes elnyeri a "Miss ..... (név!), a szépségkirálynő" címet + 3 db 1 000 €uro értékű vásárlási utalványt.

4. ITT AZ IGE, HOL AZ IGE?

Kép Képzeljetek el egy asztalt, amin 3 doboz van. Tippeljetek, melyik alatt rejtőzik egy olyan papír, amire egy Ige van ráírva. Aki eltalálja, 100 €urót nyer.

5. IGESZAKASZ KERESŐ

Megkaptok egy Igét, v. annak egy részletét és meg kell keresni a Bibliában. Akik hibátlant küldenek, 100 €urót kapnka.

A mai Ige: "Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened!"

6. MiciMackó vadászat

a, A hegyen vannak különböző jó búvóhelyek. Mi elrejtettünk 4 papírt, amin MiciMackó van. Nektek meg kell keresni. Aki megtalálja mind a 4-et 100 €urót nyert.

A MiciMackó:

Kép

b, Ezek a papírok színezők, így ki is kellene színezni. A legötletesebb színezés 100 + 50 €urot kap + 1 órarendet a saját kiszínezett képével.

7. SZÖVEGÉRTÉSI VERSENY

A honlapon kiírok egy történetet, hozzá illő feladatokkal. Nektek meg kell oldani. Oldjátok meg őket, és ismerjetek egy újabb történetet!

8. RAJZVERSENY Van egy képszerkesztős oldal: www.caption.it/ Az első oldalon, a második sorban van egy fekete-fehét kép, ami egy lány fejét ábrázolja, és olyan, mintha rajzolták volna. Nektek rá kell kattintani. Előjön egy másik ablak a lány képével és rá van írva egy szöveg. A kép alatt egy sáv, bele kell írni: Rajzverseny Alatta meg ott van, hogy tallózás. Kattins rá, egy nagyon jó képet töls fel.

Itt az eredmény:

Kép

Ha készen vagytok küldjétek ide: kis_nikita@vipmail.huÉn megnézem őket, osztályzom. Beküldését mindenki kap 50 €urót, a nyertes pedig 50 + 250 €uró + egy órarend a képével.

 

Ezeket játszuk ma. Ha szeretnétek, hogy színesebb olvassátok a körlevelet, menjetek fel ide: www.kanaan.eoldal.hu "Kindulások játékai" menüpont.

A Gellért heyről szöveget + képet a Kirándulások helyszíne menüpontban találod meg.

Remélem tetszeni fog a kirándulás!

Hazaérkezés 16:00-kor, és a játékok eredmányhírdetése 20:00-kor, vagyis 19:00-ig be lehet küldeni még a játékok megfejtéseit.